59% av Bitcoin (BTC) & Crypto-investerare får sina nyheter via Telegram 11

I korthet:

Kryptohandlare och investerare har sett Telegram Messenger som ett logiskt hem för sina nyheter och diskussioner.
En rapport från teamet på Amun uppskattar att 59% av Bitcoin- och Crypto-investerarna får sina Bitcoin- och krypto-nyheter via Telegram-messenger.

Bitcoin- och Crypto-investerare har länge använt Telegram som defaktoplattformen för alla sina investerings- och handelsdiskussioner

Telegram Messenger har länge varit sett som ett logiskt hem för kryptoversens medlemmar, främst på grund av den slutliga kryptering av meddelanden på plattformen.

Telegram har dessutom ett gäng funktioner som passar Bitcoin och Crypto-investerarens behov. De inkluderar och är inte begränsade till följande:

Grupper som kan ha upp till 200 000 medlemmar.
Tillgång till meddelanden från flera enheter samtidigt, t.ex. surfplattor, telefoner och datorer.
Dela ett obegränsat antal foton, videor, gifs och mer.
Telegram är snabbt och gratis.
Lätt att integrera andra tjänster via bots / API: er.
Enkel prenumeration på krypto-nyheter via Telegram-kanaler.
59% av Bitcoin (BTC) & Crypto-investerare får sina nyheter via Telegram
Det är med denna korta bakgrund av Telegram-applikationen som teamet på Amun har utforskat användningen av applikationen i deras 2020-derivat och Tokens Benchmarking Survey.

. I rapporten drar teamet på Amun slutsatsen att 58,89% av Bitcoin- och kryptoinvesterare får sina nyheter via Telegram Messenger.
Andra sociala medieplattformar som används av kryptogemenskapen inkluderar Twitter, Youtube, Bloggar, Reddit och Nyhetsbrev. Diagrammet nedan från Amun ger en bättre visuell representation av användningen av varje plattform.

59% av Bitcoin (BTC) & Crypto Investors får sina nyheter via Telegram 12

Möjliga områden för förbättring i undersökningen

Den metod som använts av Amun omfattade kartläggning av 629 deltagare från ett slutet nätverk som betalades mellan $ 1 – $ 10 för sina ansträngningar. Deltagare från USA, Schweiz och Seychellerna utesluts dessutom från undersökningen. Teamet på Amun erkände dock datorns eventuella ofullständighet och lovade att förbättras med tiden.

Som sådan är vi medvetna om att resultaten från denna studie inte representerar hela samhället. Denna undersökning är den första av en mycket bredare insats för att förstå vår bransch bättre och även om den inte är perfekt hoppas vi att resultaten och våra resultat är användbara.

Friskrivningsklausul: Den här artikeln är inte avsedd att ge ekonomisk rådgivning. Eventuella ytterligare åsikter här är rent författarens och representerar inte yttrandet från EWN eller någon av dess andra författare. Gör din egen forskning innan du investerar i någon av de många tillgängliga kryptokurserna. Tack.