Bitcoin-handlende bør se på FOMCs første møde i 2021

3 ting, som Bitcoin-handlende bør se på FOMCs første møde i 2021

Bitcoin udvidede sin tilbagetrækning fra sit ugentlige højdepunkt på $ 32.960 onsdag, da markedets fokus skiftede til Federal Open Market Committee’s første møde i 2021.

Flagskibs-kryptokurrency faldt til et intradag-lavpunkt på $ 30.818, hvilket er cirka 5,5 procent lavere end åbningstakten. Appetitten til mere risikable havne blev svækket over for en Bitcoin Lifestyle stærkere US dollar og stigende amerikanske 10-årige statsobligationsrenter, hvilket medførte fald på Bitcoin- og guldmarkederne.

Markedsdeltagere holder øje med en opdatering fra Jerome Powell om Federal Reserve’s syn på de økonomiske udsigter, finanspolitiske stimulus og fremtidig tilspidsning. Baseret på hans fremtidige vejledning kan Bitcoin-handlere bestemme deres mellem- og langsigtede udsigter i betragtning af kryptokurrencyens voksende sammenhæng med de amerikanske markeder siden martsnedbruddet.

Her er de tre ting, de skal se på onsdagsmødet.

# 1 Økonomisk opsving

Siden Fed-embedsmænd afsluttede deres sidste møde i 2020, er der samlet nye data, der viser den amerikanske økonomi i en svagere tilstand end før. De inkluderer en stigning i arbejdsløshedskrav og et fald i detailsalget, der begge peger på en langsommere bedring end forventet på trods af tilgængelige monetære værktøjer.

Ikke desto mindre er udsigterne til et bedre amerikansk økonomisk rebound i anden halvdel af 2021 forbedret på grund af udrulningen af ​​COVID-19-vacciner. Det kunne få Mr. Powell til at følge en vent-og-overvågningsstrategi, mens han holder deres eksisterende politiske værktøjer intakte.

Markedsdeltagerne forventer også, at Fed-formanden giver klarere indikationer af de kortsigtede udsigter – og om han tror på et hurtigere økonomisk opsving i anden halvdel af året. Ethvert positivt syn fra ham vil veje negativt for Bitcoin – og omvendt.

# 2 Bitcoin mod Taper Tantrum

Investorer frygter, at Fed kan overveje at reducere sin monetære støtte til de finansielle markeder i 2021, hvis den forventer en robust økonomisk rebound.

Bekymringerne kommer fra et lille antal regionale føderale bankpræsidenter, der bankede på obligationsmarkederne i begyndelsen af ​​januar ved at spekulere i, at den amerikanske centralbank ville afvikle sit købsprogram på 120 mia. Dollar pr. Måned.

Men baseret på Mr. Powells tidligere kommentarer om sagen, holder Fed ikke op med at bakke op om deres ubestemte obligationsopkøbsstrategi for tidligt. Ken Taubes, Chief Investment Officer for USA i Amundi, siger, at det økonomiske miljø vil blive bedre med årets sommer- og efterårssæson.

”Varmen i køkkenet bliver temmelig varm for Fed,” tilføjede han, mens han forventede, at Mr. Powell ville afvikle obligationsopkøb, hvis reboundet opretholder.

Tilbagetrækning fra køb af kortfristet gæld vil skubbe renterne højere, hvilket gør det attraktivt for mainstream-investorer at omfordele deres mere risikable investeringer til obligationsmarkedet.

Bitcoin og guld klarer sig dårligt, når statskassens renter stiger.

# 3 Nye Dovish-medlemmer

Fed’s sandsynlighed for at komme ud af januarmødedøvet er højere på grund af et nyt sæt af stemmeberettigede medlemmer i FOMC.

Dens årlige rotation har bragt Thomas Barkin fra Richmond, Mary Daly fra San Francisco, Atlanta Fed-præsident Raphael Bostic og Charles Evans fra Chicago ind i komitéen.

Ifølge Kathy Bostjancic, den amerikanske cheføkonom i Oxford Economics, er de nye medlemmer fortrinsvis dovish. Det betyder, at den amerikanske centralbank mindre sandsynligt vil afvige fra sin ultra-imødekommende tilgang.

Til gengæld kan det fungere til fordel for Bitcoin, der drager fordel af lavere obligationsrenter og kvantitative lempelsespolitikker.