DIT WEKELIJKSE NIVEAU ZAL CRUCIAAL ZIJN VOOR DE VOORUITGANG VAN DE BITCOIN.

  • Bitcoin heeft de afgelopen twee weken de wankele prijsactie gezien.
  • Nadat de munt eerder deze maand 12.000 dollar raakte, heeft bearish prijsactie de activa onder druk gezet.
  • De bearish price action is enigszins veroorzaakt door neerwaartse actie in de legacy markten.
  • Terwijl de correctie van Bitcoin een daling van 20% ten opzichte van de hoogtepunten heeft laten zien, blijven analisten optimistisch.
  • Een handelaar is bullish op BTC omdat het erin geslaagd is om boven de $10.000 steun op een wekelijkse termijn te houden.
  • Om te bevestigen dat Bitcoin in een macrostiertrend blijft, moet de munt boven de $11.900 kruisen, zei die handelaar.
  • Er zijn een aantal trends die suggereren dat de opwaartse trend van BTC binnenkort zal worden hervat.

BITKONDEREN NODIGEN TOT HET HOOFDSTUK

Bitcoin is erin geslaagd om het centrale $10.000 ondersteuningsniveau in het wekelijkse dicht te houden, zoals opgemerkt door Blockroots mede-oprichter Josh Rager.

De cryptohandelaar en commentator deelden de onderstaande grafiek, waaruit blijkt dat de munt erin slaagde om deze technische prestatie te bereiken bij de weekly close op zondagavond.

Hoewel hij opmerkte dat dit hem voorzichtig bullish maakt, is hij er nog niet van overtuigd dat Crypto Trader een volwaardige stierentrend blijft.

Opdat hij kan beweren dat Bitcoin echt in een stierentrend zit, moet de munt wekelijks meer dan 11.900 dollar terugverdienen en sluiten. De cryptocurrency heeft het afgelopen jaar een aantal lonten boven dat niveau gedrukt en is er niet in geslaagd om dat niveau te claimen sinds de top van de stierenmarkt in 2017-2018:

„$BTC Weekly Close. Bitcoin sloot boven het $9940 tot $10.173 niveau en werd voor de tweede week op rij gehouden. Ik wil zien dat Bitcoin $11.900 terughaalt en sluit boven de $11.900 om bullish te zijn. Tot die tijd blijf ik neutraal (leaning bullish) en zal ik doorgaan met het verhandelen van altcoins op dit moment.“

WILL HOOGSTE DUUR NAAR GEBRUIK VAN TRENDS

Analisten zijn optimistisch Bitcoin kan op korte termijn hoger drukken vanwege een aantal fundamentele en technische trends.

Een technische handelaar die de bodem van 2018 voorspelde, gaf onlangs commentaar op de kortetermijnprijsvooruitzichten van Bitcoin en verwees daarbij naar de $11.000 als doelwit voor Bitcoin om naartoe te gaan:

„ziet er voor mij uit als een lagere tijdframe stijgende driehoek breakout op $btc. technisch gezien vind ik dat we hier weer bullish moeten zijn. macro foto ik ben niet zeker van nu, gewoon handelen wat im dealt.“

Er zijn ook fundamentele trends, zoals de voortdurende monetaire stimulans en politieke onzekerheid, die de BTC op een hoger plan moeten brengen.